MASTERCLASS VTS & WAARNEMENDE BREIN

Door dr Janneke van Leeuwen

Kijken wij met onze hersenen? En wat betekent dat dan? Hoe verandert dit onze blik op VTS?
Via onze ogen krijgen we visuele informatie binnen, maar het zijn onze hersenen die waarneming mogelijk maken. Janneke van Leeuwen is beeldend kunstenaar, ontwerper en sociaal neurowetenschapper. In deze masterclass zal zij uiteenzetten hoe het brein onze persoonlijke ervaringen en kennis over onze (sociale) omgeving gebruikt, om visuele informatie om te zetten in betekenisvolle waarneming.

Ze zal bespreken hoe uit onderzoek is gebleken dat kunst dezelfde hersennetwerken activeert als complex sociaal gedrag, en wat de implicaties hiervan zijn voor cognitieve ontwikkeling en mentale gezondheid. Aan de hand van voorbeelden uit haar PhD onderzoek zal Janneke toelichten hoe VTS zowel een ideale methode is om de werking van het sociale brein te onderzoeken, alsmede inzetbaar is als een pedagogisch en therapeutisch instrument.

Je bent van harte welkom op 10 september!

Bio

Janneke van Leeuwen is beeldend kunstenaar, ontwerper, en sociaal neurowetenschapper. Ze is de oprichter van de sociale onderneming The Thinking Eye en in haar werk richt ze zich op de relaties tussen visuele verbeelding en het sociale brein, en hoe dit zich verhoudt tot mentale gezondheid en culturele identiteit. Janneke is facilitator en trainer in de Visual Thinking Strategies (VTS) methode en expert in visueel ontwerp en communicatie. Ze is Honorary Research Fellow aan het UCL Queen Square Institute of Neurology in Londen, waar ze promoveerde in beeldende kunst en sociale neurowetenschappen, in samenwerking met de Wellcome Collection en de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam.    

Website The Thinking Eye: www.thinkingeye.org

—————————————————————

Wat is een masterclass?
Tijdens online masterclasses geven sprekers uit de VTS community een inkijkje in hoe zij werken, denken en ontwikkelen geinspireerd door VTS. Zij delen hun ervaringen, gedachten, experimenten of onderzoekingen en betrekken de deelnemers van de masterclass hierbij.

Voor wie
Iedereen die een VTS training gedaan heeft en interesse heeft in het onderwerp is welkom.

Prijs
€ 40,- (Prijs is inclusief 21% BTW)

Waar en wanneer
10 september 2024 / 19.30-21.00 uur / online via Zoom

> > > Klik hier om in te schrijven voor de masterclass < < <

Volgende
Volgende

VTS@WORK