voor wie?
Waar je ook vandaan komt en wie je ook bent, hoeveel of hoe weinig opleiding je ook hebt, iedereen kan deelnemen aan een VTS gesprek. De onderzoekende gespreksvorm geeft ruimte aan de inbreng van alle deelnemers. Elk gesprek is daarom anders, ook al gaat het over dezelfde afbeelding.
Het leren begeleiden van VTS-gesprekken is niet voorbehouden aan bepaalde mensen. Je hoeft geen kennis van kunst te hebben of bepaald werk te doen. Wat je nodig hebt om VTS-gesprekken te (leren) begeleiden is verwondering en de wil om stil te staan bij wat er in een bepaalde situatie gebeurt, in jezelf, in de groep.
VTS geeft je inzicht in je eigen rol en houding als je een gesprek voert. Je gaat anders luisteren en weet de aandacht te verplaatsen naar je gesprekspartner(s). Je krijgt tools in handen om gesprekken te voeren waarin verschillende perspectieven naast elkaar komen te staan.
Uiteenlopende professionals passen VTS toe, van leraren in het primair onderwijs, (kunstvak)docenten in het voortgezet onderwijs, artsen, museumdocenten, leidinggevenden, onderzoekers, docenten die taalles geven tot logopedisten, geestelijk verzorgers en creatief therapeuten.
Wil je het een keer proberen? Schrijf je in voor een online kennismakingsgesprek.